Hoe is dit boek tot stand gekomen?

Het is ooit allemaal begonnen met Shen Yun; een familietraditie voor ons. Mijn man nam me ooit op ons eerste afspraakje mee naar deze wonderlijke dansvoorstelling en vijf jaar later ging ik er met onze zoon naar toe, het jaar daarop weer en het jaar daarop weer...

 

Toen mijn zoon verklaarde dat hij kung fu monnik wilde worden later omdat hij zo onder de indruk was gekomen van de Apenkoning dansen van Shen Yun, besloot ik een paar bladzijden te vertalen voor hem... 3,5 jaar later was Uitgeverij Qilin een feit en feel I van V dikke delen van dit leerzame sprookjesboek.

Uitgeverij Qilin leent haar naam aan een fabelachtig wezen; koning van de landdieren en een personage in Reis naar het westen. De Qilin is een goedaardig wezen dat vaak gehuld in vuur (of ik denk gong of cultivatie-energie) verschijnt in tijden van grote positieve verandering. De qilin is vrij onbekend in Nederland, misschien dat wij daar wat verandering in kunnen brengen. 

Over ons blog... Reis naar het westen is op het eerste gezicht een meeslepende aaneenschakeling van avonturen waarin monsters en andere versperringen overwonnen moeten worden. En dan ontdek je dat het ook een ontdekkingstocht is van een veelvoud boeddhistische en daoïstische helden en dat het boek tjokvol symboliek en verwijzingen zit naar de vijf elementen theorie, Chinese geneeskunde, cultivatie, kruidenleer, ethiek, filosofie etc. In mijn blog heb ik mijn eigen ontdekkingsreis hierin bijgehouden.

Een volledige, waarheidsgetrouwe vertaling is ook belangrijk omdat steeds meer van de kern van het verhaal  verloren lijkt te gaan in de veelvuldige bewerkingen naar film, theater, games en opera die het boek ondergaat.


Dit meesterwerk verdient het om in een mooie uitvoering bij u op de plank te staan. En bij zoveel mogelijk mensen. En daarom heb ik besloten om de kosten van de vertaling, revisie, marketing en het drukwek zo laag mogelijk te houden door alle stapjes in eigen hand te houden. Vertalen, reviseren, ontwerpen, printen, verkopen, verzenden, uitgeven... wordt dus door onszelf gedaan. En niet alleen om de kosten laag te houden en kwaliteit te garanderen maar ook zodat elke stap met liefde gezet is.  

© 2020  

  • Parler
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now